Tornooien

Doorlopend van 10.00 tot 18.00:

Middeleeuwse markt, Vertelfee, Avonturenland,Valkenier, Mordini, middeleeuwse animatie, Schobbejak, Ishani en nog veel meer....met om:
11.00 uur: Het Babytornooi:

De schatrijke Sweder van Voorst en Beatrijs van Châtillon verwachten een kindje. Voortvarend als hij is, organiseert de heer van Voorst een tornooi om een huwelijk te arrangeren voor zijn zoon ... of zijn dochter. Dat weet hij heeft namelijk nog niet. Familieleden van geschikte huwelijkskandidaten nemen deel aan het tornooi in de hoop te delen in de rijkdom van de heer van Voorst. Hopelijk trekt dit tornooi niet teveel aandacht van ongure lieden!
image-164184-Avonturenland_-_Marc_Reekmans_(1).JPG
Schildknaap Mathis
13.00 uur: Het Betoverde Tornooi:

De edele dames uit de streek besluiten om als goede vriendinnen een tornooi te organiseren aan het kasteel van Horst. Hun ridders vechten en zij maken er een leuk feestje van. Iedereen blij! Nu ja, iedereen? Vrouwe Kunegonde werd 'per ongeluk' niet uitgenodigd. We houden jullie niet in spanning: Kunegonde komt er achter dat ze niet uitgenodigd is. Het is per slot van rekening een TOVENARES!
image-166647-van_voorne_2.jpg
Boze Tovenares
15.00 uur: De Grauwe Ridder:

Een waanzinnige ridder die spreekt tegen ingebeelde stemmen, onvoorspelbaar en roekeloos is? Dat moet de Grauwe ridder zijn. Met zijn twee zwaarden Wraak en Rechtvaardigheid gaat hij achter de verrader aan, die hem zoveel ellende heeft bezorgd: de boosaardige Graaf Gerard. Een waanzinnig plan om een tornooi te winnen, levensgevaarlijke kampioenen te verslaan, kans op succes: minimaal ... echt iets voor hem.
image-158995-7c26d9b7d58648dca15f73e7f2de8574.w640.jpg
Waanzinnige
17.00 uur: Het Tornooi van de Verzoening :

Op 5 juni 1288 wordt er een grote veldslag uitgevochten nabij Woeringen. Het hertogdom Brabant behaalde een grote overwinning op Keulen, Gelre en Luxemburg. Een jaar later lopen de spanningen tussen de verschillende partijen nog steeds hoog op. Daarom smeedt de gravin van Luxemburg samen met de andere vrouwen een plan om de relaties te verbeteren. Om iedereen samen te brengen organiseren ze een tornooi. Welke ridder kan nu een goed tornooi weigeren? Hopelijk vinden ze zo een manier om oude vijanden met elkaar te verzoenen.
image-158012-Bram_1_nieuw.jpg
Verzoening