Andere acts

image-176783-Horst_2016_-_Kasteelfeesten1836.jpg
(c) Martin Verheyden

De RIDDERUITLEGSHOW

Tornooiveld om 12u en 16u30
Wat draagt een ridder allemaal om zich te beschermen en hoe werkt dat precies? Kunnen ridders nog wel goed bewegen in zo'n zware wapenuitrusting? Waarom dragen ze soms twéé helmen? Met welke wapens vechten ridders?

En waarom stinken ridders een klein beetje?

Wij leggen het jullie op een ludieke manier uit!
image-176784-Horst_2016_-_Kasteelfeesten1856.jpg
(c) Martin Verheyden

De FAMILIESHOW

Avonturenland om 12u en 15u30
Ridder Jan en Ridder Marc zijn net tot ridder geslagen. Hun kasteel vol gangen en diepe ruimtes lijkt wel een doolhof, en op zoek naar elkaar, tuimelen ze van de ene vreemde situatie in de andere. Ridder Jan droomt reeds van draken verslaan en Ridder Marc van Fifi en jonkvrouwen. Ze popelen vooral om als ridders te strijden en voor ze het weten staan ze oog in oog met geslepen zwaard! De voorstelling is geschikt voor de hele familie en alle leeftijden.
Jan en Marc Breban treden al min of meer hun hele leven samen op. Deze twee broers brengen theater waar iedereen plezier aan beleeft: toffe verhalen, visueel en fysiek spel voor de kleintjes, kwinkslagen voor de ouderen. Steeds met interactieve momenten en ferme porties clownerie. In totaal bestaan er vier verschillende shows.

(c) Marc Reekmans, Kasteelfeesten 2016

ISHANI

Kasteelbrug, om 11u30, 12u30, 14u15 en 16u15
Ishani is een dancecompany voor Oriental, Fusion en Tribal Style Bellydance, een buikdansschool met zetel in Leuven. Opgericht door Lilly en mOni heeft de vzw zich vooral gericht op het aanleren van de twee buikdansstijlen: Oriëntaalse en American Tribal Style buikdans. Bewegen met die heupen dus!

(c) Pikarnel, Kasteelfeesten 2016

Kindervertelling PIKARNEL

Verhalentent, om 11u30, 13u30, 14u30 en 15u30
Pikarnel brengt muzische voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen voor verschillende gelegenheden. Op onze Kasteelfeesten brengt ze 2 interactieve vertellingen over ridders, begeleid door muziek: Een Betoverde Tijdreis en Tussen Goed en Kwaad. Elke vertelling duurt 25 minuten en heeft ongeveer 5 scènes, elke scène heeft een liedje (zelfgemaakt) over specifieke personages + een opdrachtje op een ludieke, muzikale wijze.

(c) Martin Verheyden, Kasteelfeesten 2015

MORDINI

De drie broers Immordino, afkomstig uit Sicilië, laten je kennis maken met de prachtige muziek van de middeleeuwse troubadours. Dat doen ze op zo getrouw mogelijk nagemaakte instrumenten. Luister en geniet!

(c) Martin Verheyden, Kasteelfeesten 2015

ROOFVOGELSHOW

Toernooiveld, om 13u30 en 15u45
Ivan De Gier – what’s in a name – geraakte al als kind gefascineerd door roofvogels. Zo ontstond  in 1998 Falcon’s Residence, dat zich enerzijds toespitst op het verjagen van ongedierte en anderzijds op voordrachten, spektakels en demonstraties met roofvogels. De valkerij is waarschijnlijk rond 2000 jaar voor Christus ontstaan. In de Middeleeuwen heeft de valkerij een belangrijke rol gespeeld en waren roofvogels een statussymbool. De valkenier ging enerzijds jagen met de roofvogel en anderzijds was hij aanwezig met zijn roofvogels tijdens feesten, banketten om de genodigden te vermaken. Reden genoeg om hen te laten optreden op onze kasteelfeesten!

(c) Martin Verheyden, Kasteelfeesten 2015

SCHOBBEJAK

Fred Versonnen is Schobbejak en Schobbejak is Fred Versonnen. Boven alles is hij verteller. Voor klein en groot. Verhalen van vroeger en van nu. De wereld van Schobbejak is soms hard en gruwelijk, soms grappig en krankzinnig, maar vooral wonderlijk mooi.

(c) Tamino der Gaukler

Goochelaar TAMINO

Enkel dinsdag
Als heraut, goochelaar en muzikant trekt Tamino door het land en vandaag is hij in Horst aanbeland! Veel plezier met deze graag gezien gast in kastelen, maar net zozeer op markten, feesten of bij u thuis!