Ossendorff

Heinrich von Ossendorf

De heer van Ossendorff (vlakbij Keulen) moet wel de meest atypische ridder van de aartsbisschop van Keulen zijn. Hij vecht helemaal niet graag. Dat is veel te gevaarlijk en vermoeiend. Laat dat maar aan anderen over. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze ridder één van de eerste was die gevangen genomen werd (of zich heeft laten gevangen nemen) in de slag bij Woeringen.

Heinrich was eigenlijk veel liever monnik geworden. Niet dat hij zoveel van bidden en biechten houdt – helemaal niet zelfs – maar hij is gefascineerd door perkament en het kopiëren van teksten. En daarvoor moet je in de Middeleeuwen natuurlijk in een klooster zijn. Jarenlang bracht hij daar het grootste deel van zijn tijd door. Sinds enige tijd heeft zijn interesse zich verplaatst naar het maken van miniaturen bij de teksten.

Na bovenstaande gelezen te hebben, zou je het niet verwachten, maar Heinrich is erg vaak op het tornooiveld te vinden. Of beter gezegd: NAAST het tornooiveld. Hij maakt immers graag miniaturen van vechtende ridders. Mocht hij naast je in het publiek staan, laat hem dus rustig werken en hou hem zeker niet aan het lijntje, want de tornooiridders zijn zeer blij dat Heinrich hen vereeuwigt in zijn miniaturen.

Veel thuis is hij dus niet, maar hij heeft een goede rentmeester en echtgenote om zijn domein te besturen.
image-240606-PYNN1037a_(Klein).jpg