Tornooien

11.00 uur: Het Babytornooi:

De schatrijke Sweder van Voorst en Beatrijs van Châtillon verwachten een kindje. Voortvarend als hij is, organiseert de heer van Voorst een tornooi om een huwelijk te arrangeren voor zijn zoon ... of zijn dochter. Dat weet hij namelijk nog niet. Familieleden van geschikte huwelijkskandidaten nemen deel aan het tornooi in de hoop te delen in de rijkdom van de heer van Voorst. Hopelijk trekt dit tornooi niet teveel aandacht van ongure lieden!
image-164184-Avonturenland_-_Marc_Reekmans_(1).JPG
Schildknaap Mathis
13.00 uur: Het Betoverde Tornooi:

De edele dames uit de streek besluiten om als goede vriendinnen een tornooi te organiseren aan het kasteel van Horst. Zij maken er een leuk feestje van terwijl hun ridders vechten. Iedereen blij! Nu ja, iedereen? Vrouwe Kunegonde werd 'per ongeluk' niet uitgenodigd. We houden jullie niet in spanning: Kunegonde komt er achter dat ze niet uitgenodigd is. Het is per slot van rekening een TOVENARES!
image-166647-van_voorne_2.jpg
Boze Tovenares
14.00 uur: Jeugdtornooi De weg naar de Koning:

Om ridder te worden, moet je een opleiding volgen als page en als schildknaap. Vroeger kregen enkel kinderen van rijke ridders hun opleiding aan het hof van de koning, waar de beste leermeesters zijn, maar de nieuwe koning wil niet de rijkste kinderen, maar de beste! Vandaag wordt via een tornooi beslist welk team kinderen naar de koning mag. En wat blijkt: het is niet omdat je rijk bent, dat je de beste bent, want één team bestaat uit kinderen van armere ridders. Welk team zal het halen en mag voor zijn opleiding naar de koning?
Gaat door in Avonturenland!
image-176856-a_DSC1458b.JPG
(c) Roland
15.00 uur: De Grauwe Ridder:

Een waanzinnige ridder die spreekt tegen ingebeelde stemmen, onvoorspelbaar en roekeloos is? Dat moet de Grauwe ridder zijn. Met zijn twee zwaarden 'Wraak' en 'Rechtvaardigheid' gaat hij achter de verrader aan, die hem zoveel ellende heeft bezorgd: de boosaardige Graaf Gerard. Een waanzinnig plan om een tornooi te winnen en levensgevaarlijke kampioenen te verslaan, kans op succes: minimaal ... echt iets voor hem.
image-158995-7c26d9b7d58648dca15f73e7f2de8574.w640.jpg
Waanzinnige
17.00 uur: Het Tornooi van de Verzoening :

Op 5 juni 1288 wordt er een grote veldslag uitgevochten nabij Woeringen. Het hertogdom Brabant behaalde een grote overwinning op Keulen, Gelre en Luxemburg. Een jaar later lopen de spanningen tussen de verschillende partijen nog steeds hoog op. Daarom smeedt de gravin van Luxemburg samen met de andere vrouwen een plan om de relaties te verbeteren. Om iedereen samen te brengen organiseren ze een tornooi. Welke ridder kan nu een goed tornooi weigeren? Hopelijk vinden ze zo een manier om oude vijanden met elkaar te verzoenen.
image-158012-Bram_1_nieuw.jpg
Verzoening

Doorlopend van 10.00 tot 18.00:

Middeleeuwse markt, Vertelfee, Avonturenland,Valkenier, Mordini, middeleeuwse animatie, Schobbejak, Ishani en nog veel meer!